Cina gastronomică
«Bucătăria italiană și vinul»
Vă invităm să vă cufundați în lumea gusturilor din Italia. Ne bucurăm de mâncăruri delicioase însoțite de vinuri italiene perfect asortate, ascultăm muzica italiană frumoasă în format live și vorbim cu entuziasm despre bucătărie și vin în compania președintelui Asociației de Sommelier din Republica Moldova – Mihai Druță.


Numărul de locuri este limitat. Luați biletele din timp.
+18
Cina gastronomică
«Bucătăria italiană și vinul»
Vă invităm să vă cufundați în lumea gusturilor din Italia. Ne bucurăm de mâncăruri delicioase însoțite de vinuri italiene perfect asortate, ascultăm muzica italiană frumoasă în format live și vorbim cu entuziasm despre bucătărie și vin în compania președintelui Asociației de Sommelier din Republica Moldova – Mihai Druță.


Numărul de locuri este limitat. Luați biletele din timp.
+18
  • Restaurantul «Provence»
    Satul Zăluceni, Floresti
  • 1000 L
    pentru 1 pers.
  • 10 decembrie 2022

    17:00 – 20:00

În cost sunt incluse

În cost sunt incluse

  • Meniuri de la bucătarul șef

    Focaccia picantă cu pepene galben, prosciutto și Pecorino Romano negru


    File de Dorado cu spaghete negre, sos de roșii și icre roșii


    Risotto roșu cu brânză de capră și semințe de pin


    Piept de rață cu piure de pere-șofran și sos de cireșe


    Gnocchi de cartofi Mediteranean


    Catifea roșie cu mousse din panna cotta de vanilie

  • Vinuri italiene

    Prosecco


    Villa Sandi Pinot Grigio


    Santa Cristina


    Santa Cristina Chianti Superioare


    Primitivo Neprica


    Chianti Classico Peppoli

  • Doi experți

    Președintele Asociației Sommelier din Republica Moldova – Mihai Druță


    Bucătarul șef de restaurant la Nobil Luxury Boutique Hotel și Provence – Alexandr Julavskii

  • Muzică în direct

    Hiturile muzicii italiene din anii ’50 interpretate de duo-ul Space Cable

  • Meniuri de la bucătarul șef

    Focaccia picantă cu pepene galben, prosciutto și Pecorino Romano negru


    File de Dorado cu spaghete negre, sos de roșii și icre roșii


    Risotto roșu cu brânză de capră și semințe de pin


    Piept de rață cu piure de pere-șofran și sos de cireșe


    Gnocchi de cartofi Mediteranean


    Catifea roșie cu mousse din panna cotta de vanilie

  • Vinuri italiene

    Prosecco


    Villa Sandi Pinot Grigio


    Santa Cristina


    Santa Cristina Chianti Superioare


    Primitivo Neprica


    Chianti Classico Peppoli

  • Doi experți

    Președintele Asociației Sommelier din Republica Moldova – Mihai Druță


    Bucătarul șef de restaurant la Nobil Luxury Boutique Hotel și Provence – Alexandr Julavskii

  • Muzică în direct

    Hiturile muzicii italiene din anii ’50 interpretate de duo-ul Space Cable

Programul evenimentului
10 decembrie 2022, sâmbătă
1
Prosecco

Formatul serii presupune o petrecere a timpului ușoară în atmosfera de cameră a restaurantului Provence. Vom face cunoștință cu Președintele Asociației Sommelier din Rep. Moldova - Mihai Druță și ne vom deplasa apoi în zonele viticole din regiunile de nord ale Italiei - Veneto și Friuli. Exact aici se produce vinul ușor și răcoritor – Prosecco, cu care începem evenimentul nostru. Pe lângă vinul spumant vom fi serviți cu foccacia picantă cu pepene galben, prosciutto și Pecorino Romano negru.

2
Villa Sandi, Pinot Grigio

Facem cunoștință cu vinul sec proaspăt, pregătit din viile de soi Pinot Grigio. Alături de vinul acesta vin și file de Dorado cu spaghete negre, sos de roșii și icre roșii. Sommelier ne povestește despre regiune, despre soi și caracteristicile vinului.

3
Santa Cristina

Ne așteaptă minunata Toscana cu peisajele ei strălucitoare și întinderile nesfârșite. Ascultăm frumoasa muzică italiană, încercăm Santa Cristina în combinație cu risotto roșu cu brânză de capră și semințe de pin, ne împărtășim impresiile legate de vin, mâncare, combinația de meniuri și băuturi.

4
Santa Cristina, Chianti Superiore

Ne așteaptă un vin ușor, cu un gust învăluitor de taninuri catifelate, nuanțe fructate și un postgust lung, picant. Încercăm să determinăm ce fel de note domină în aroma sa bogată. Alături de vin ni se prepară piept de rață cu piure de pere-șofran și sos de cireșe.

5
Primitivo Neprica

Vin pentru fanii de vinuri intense.

Nu a văzut îmbătrânirea în butoiul de stejar, fapt care este reflectat pe deplin de caracterul soiului. Îl vom încerca în combinație cu gnocchi de cartofi Mediteranean.

6
Chianti Classico Peppoli

Ei bine, și ce fel de seară e aceea fără desert. Încheiem evenimentul nostru cu desertul de catifea roșie cu mousse din panna cotta de vanilie în combinație cu un vin proaspăt, viu, nobil și cu nuanțe strălucitoare de fructe și fructe de pădure și arome picante.

Alexandr Julavskii
Bucătar șef
Deținător al premiului «Cel mai bun bucătar șef al anului 2018»
Alexandr Julavskii
Bucătar șef
Deținător al premiului «Cel mai bun bucătar șef al anului 2018»
Mihai Druță
Șef Sommelier
Președintele Asociației Sommelier din Republica Moldova
Mihai Druță
Șef Sommelier
Președintele Asociației Sommelier din Republica Moldova
10 decembrie 2022, 17.00 | RESTAURANTUL «Provence»
Rezervări la cina gastronomică «Bucătăria italienească și vinul»
Costul rezervării: 1 000 L
Numărul de locuri este limitat. Luați biletele din timp. 18+
Făcând click pe buton, sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și sunteți de acord cu politica de confidențialitate

Cum să ajungeți la noi

+373 (62) 0303 23
salut@provence.md
Ştefan cel Mare 32, Satul Zăluceni, Floresti
MD-6654

Cum să ajungeți la noi

+373 (62) 0303 23
salut@provence.md
Ştefan cel Mare 32, Satul Zăluceni, Floresti
MD-6654