10 decembrie 2022
17:00 – 20:00Focaccia picantă cu pepene galben, prosciutto și Pecorino Romano negru
File de Dorado cu spaghete negre, sos de roșii și icre roșii
Risotto roșu cu brânză de capră și semințe de pin
Piept de rață cu piure de pere-șofran și sos de cireșe
Gnocchi de cartofi Mediteranean
Catifea roșie cu mousse din panna cotta de vanilie
Prosecco
Villa Sandi Pinot Grigio
Santa Cristina
Santa Cristina Chianti Superioare
Primitivo Neprica
Chianti Classico Peppoli
Președintele Asociației Sommelier din Republica Moldova – Mihai Druță
Bucătarul șef de restaurant la Nobil Luxury Boutique Hotel și Provence – Alexandr Julavskii
Hiturile muzicii italiene din anii ’50 interpretate de duo-ul Space Cable
Focaccia picantă cu pepene galben, prosciutto și Pecorino Romano negru
File de Dorado cu spaghete negre, sos de roșii și icre roșii
Risotto roșu cu brânză de capră și semințe de pin
Piept de rață cu piure de pere-șofran și sos de cireșe
Gnocchi de cartofi Mediteranean
Catifea roșie cu mousse din panna cotta de vanilie
Prosecco
Villa Sandi Pinot Grigio
Santa Cristina
Santa Cristina Chianti Superioare
Primitivo Neprica
Chianti Classico Peppoli
Președintele Asociației Sommelier din Republica Moldova – Mihai Druță
Bucătarul șef de restaurant la Nobil Luxury Boutique Hotel și Provence – Alexandr Julavskii
Hiturile muzicii italiene din anii ’50 interpretate de duo-ul Space Cable
Formatul serii presupune o petrecere a timpului ușoară în atmosfera de cameră a restaurantului Provence. Vom face cunoștință cu Președintele Asociației Sommelier din Rep. Moldova - Mihai Druță și ne vom deplasa apoi în zonele viticole din regiunile de nord ale Italiei - Veneto și Friuli. Exact aici se produce vinul ușor și răcoritor – Prosecco, cu care începem evenimentul nostru. Pe lângă vinul spumant vom fi serviți cu foccacia picantă cu pepene galben, prosciutto și Pecorino Romano negru.
Facem cunoștință cu vinul sec proaspăt, pregătit din viile de soi Pinot Grigio. Alături de vinul acesta vin și file de Dorado cu spaghete negre, sos de roșii și icre roșii. Sommelier ne povestește despre regiune, despre soi și caracteristicile vinului.
Ne așteaptă minunata Toscana cu peisajele ei strălucitoare și întinderile nesfârșite. Ascultăm frumoasa muzică italiană, încercăm Santa Cristina în combinație cu risotto roșu cu brânză de capră și semințe de pin, ne împărtășim impresiile legate de vin, mâncare, combinația de meniuri și băuturi.
Ne așteaptă un vin ușor, cu un gust învăluitor de taninuri catifelate, nuanțe fructate și un postgust lung, picant. Încercăm să determinăm ce fel de note domină în aroma sa bogată. Alături de vin ni se prepară piept de rață cu piure de pere-șofran și sos de cireșe.
Vin pentru fanii de vinuri intense.
Nu a văzut îmbătrânirea în butoiul de stejar, fapt care este reflectat pe deplin de caracterul soiului. Îl vom încerca în combinație cu gnocchi de cartofi Mediteranean.
Ei bine, și ce fel de seară e aceea fără desert. Încheiem evenimentul nostru cu desertul de catifea roșie cu mousse din panna cotta de vanilie în combinație cu un vin proaspăt, viu, nobil și cu nuanțe strălucitoare de fructe și fructe de pădure și arome picante.